Learning Adventures

over ons

In 2018 had Annemieke een droom: Een wereld waarin opleidingen leuk zijn om te volgen en het effect hebben waar ze voor bedoeld zijn. Die nieuwsgierigheid belonen, zelfvertrouwen geven en talenten tot bloei laten komen. Een wereld waarin je nooit meer nutteloze feiten hoeft te stampen, maar waarin leren vanzelf lijkt te gaan.

 

De eerste stap: Learning Adventures
Om deze droom werkelijkheid te laten worden zijn we gestart met Learning Adventures en hebben we een online omgeving gebouwd waarin we de kracht van games gebruiken om opleidingen te maken. Iedereen die met PowerPoint kan werken, kan hierin een game maken, was ons uitgangspunt. Inmiddels hebben we enkele succesvolle games ontwikkeld voor onder meer Achmea en Wageningen Universiteit en hebben we gemerkt dat ons uitgangspunt werkt.

Next step: met 1 druk op de knop games (en meer) genereren
En toen kwam (generatieve) AI. We zagen al direct dat we hiermee veel sneller games konden genereren en zijn er dan ook direct mee aan de slag gegaan. We gingen experimenteren met data en AI-modellen, zodat we hiermee nog sneller games konden genereren. Al snel ontdekten we dat we met onze game-omgeving nog veel meer konden. Als we in een handomdraai games kunnen genereren, dan kunnen we ook andere dingen genereren: protocollen, instructievideo’s, chatbots en andere interactieve karakters. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo besloten we Learning Adventures uit te breiden tot een platform waarin je al spelenderwijs kennis kan borgen, controleren en ontsluiten. De output moet immers wel foutloos zijn. 

En wij zouden Learning Adventures niet zijn als we dit niet leuker en efficiënter zouden maken met behulp van serious gaming! 

Kennis is belangrijker dan ooit

Een organisatie kan niet zonder kennis. In een moderne organisatie zit kennis niet alleen in ‘hoofd en handen’ van medewerkers, maar ook in data. Het zit vaak op plekken waar je het niet verwacht. Het herkennen en borgen van deze kennis is cruciaal om de continuiteit van een organisatie te garanderen. 

Maar hoe doe je dat? Hoe haal je kennis uit ‘hoofd en handen’ en hoe kun je data hierbij inzetten?

Opleidingen zijn belangrijker dan ooit​

Kennis borgen is tijdrovend en saai

Kennisborging is vaak een moetje. Je moet opschrijven wat je doet, een tijdrovende en saaie klus. En vaak moet je je werk hierbij ook nog eens onderbreken. Als dat vervolgens leidt tot een uitpuilende SharePoint-omgeving waar nooit meer iemand naar kijkt, voelt dat toch als tijdverspilling.

Zou het niet handig zijn als geborgde kennis snel doorzoekbaar en direct toepasbaar is? 

En ook opleidingen kunnen een stuk leuker

Kennisborging is leuk, maar het gaat natuurlijk om het ontsluiten ervan. Een manier om dat te doen zijn opleidingen. Veel opleidingen zijn helaas niet echt leuk. Saaie boeken met achterhaalde feiten die je in je hoofd moet stampen. E-learnings vol tekst en video’s waar je achterovergezakt op de bank doorheen klikt. Een docent die maar blijft herhalen wat je allang weet,

Dat kan een stuk leuker!  En gemakkelijker!

Veel opleidingen zijn niet echt leuk ​

Games zijn een krachtig hulpmiddel

Hoe anders is dat bij games! Wij zijn gek op games en spelen graag een spelletje. In een game moet je vaak een heleboel leren voordat je als winnaar uit de bus komt. Toch houden we dit zonder problemen urenlang vol en ligt zelfs verslaving op de loer. Dat hebben we bij een opleiding zelden.

Daarom gebruiken wij de kracht van games om mensen op te leiden EN kennis te borgen. 

Games zijn een krachtig leermiddel​

Data en AI bieden geweldige mogelijkheden

Kennis zit niet alleen in ‘hoofd en handen’ van de medewerkers, maar ook in data. Data is in feite een verborgen schat aan kennis die nauwelijks wordt benut. Zonde! Terwijl een expert veel tijd kwijt is zijn of haar kennis over te dragen of op te schrijven. Wij vinden dat een expert zijn of haar tijd wel beter kan besteden.

Met AI halen wij de kennis uit data, borgen het in een AI-model en integreren dit met de kennis van experts. 

Serious games voor iedereen​

Output genereren met 1 druk op de knop

Onze droom gaat echter nog veel verder. Als al deze kennis in een model zit, kun je dit gebruiken om automatisch output te genereren. Een expert hoeft dan alleen nog maar de output te controleren. Dat werkt een stuk sneller en makkelijker. Zo heb je in no-time opleidingen, werkinstructies of interactieve karakters!

En door de kracht van games te gebruiken maken we dit ook nog eens veel leuker!

Opleidingen met 1 druk op de knop​

Het team

Wij zijn de creatievelingen die met passie en aandacht met serious games en kennisborging bezig zijn. In ons team vind je een mix van sterke onderwijskundige expertise, een enorme dosis IT-kennis en uiteraard een passie voor games. Dit alles combineren we met het analytisch vermogen vanuit de Universiteit Twente, waardoor al onze oplossingen goed doordacht en wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Als team zijn we sterk verbonden. We ondersteunen elkaar, zijn open en stimuleren elkaars groei. Buiten het werk spelen we vaak samen een spelletje, ontrafelen de mysteries van een escape room in of genieten van het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

Annemieke

Annemieke Deenen

Ik ben een creatieve en analytische onderwijskundige die de afgelopen 25 tal van organisaties heeft ondersteund op het gebied van opleiding en kennisborging. Waaronder ING, Philips, Vopak, Topicus, ROC A12 en Achmea.

Inmiddels heb ik alle facetten van opleidingsland en kennisborging wel leren kennen. Van het zelf ontwikkelen van lesmateriaal en documentatie tot het leiden van projecten en het adviseren van management en directie over strategisch opleidingsbeleid.

Ik ben daarnaast gek op spelletjes. We wonen middenin het bos en ik hoop dat we komende zomer weer lekker vaak buiten een spelletje kunnen spelen!

Favoriete spel: Spirit Island

Rolf

Rolf Deenen

Ik ben enthousiast over nieuwe technologieën en ben altijd op zoek naar uitdagende dingen om te leren. Je kunt mij altijd uitnodigen om te brainstormen over nieuwe ideeen!

Ik heb als fullstack developer verschillende CMS-en gemaakt waarin tientallen bedrijven, honderduidenden klanten en afspraken zijn aangemaakt. Hier zijn honderduizenden facturen mee gegenereerd wat miljoenen euro’s betreft.

Ik heb hierbij alle facetten van dit proces doorlopen. Van het technisch ontwerp tot ontwikkeling, van server-onderhoud tot de beveiliging opzetten. 

Daarnaast heb ik vele andere projecten afgerond. Ik heb games gemaakt, talloze API-koppelingen opgezet en blockchain applicaties ontwikkeld.

Mijn hobby’s zijn al even divers. Ik doe aan bordspellen, 3d printen, lezen, gamen en lego bouwen en ga zo maar door. Ik hou mezelf graag bezig!

Favoriete spel: Cloudspire

Laurens

Laurens Hop
Developer, wil steengoede systemen bouwen, gek op pianospelen

Favoriete spel: Frosthaven

onze partner

BIC-LAB Gasfabriek

We maken deel uit van het BIC-LAB van de Gasfabriek in Deventer. 

BIC-LAB een Business Innovation Center waar gevestigde ondernemingen, startups en scale-ups samen een bruisend en innovatief geheel vormen. 

De Gasfabriek