onze expertise
serious games
voor opleiden & kennisborging
Bij games denk je vooral aan vermaak, iets dat je ter ontspanning in je vrije tijd doet. De kracht van games kun je echter ook heel goed inzetten voor opleiding, voorlichting of veranderingstrajecten. Bij Learning Adventures doen we dit al jaren met veel succes.
In een game zit je zelf aan het roer. Je neemt actief beslissingen en ziet in een veilige omgeving de gevolgen hiervan. Zo kun je naar hartelust experimenteren en nieuwe dingen uitproberen. Een game spreekt emoties aan en zorgt voor een beleving. Hierdoor krijgt de inhoud betekenis en blijft het geleerde beter hangen. Met een krachtige game breng je mensen in beweging!
Omdat games zo’n krachtig hulpmiddel zijn, gebruiken we de kracht van games ook om kennisborging leuker en effectienter te maken. Hiervoor maken we gebruik van AI-modellen:
serious games ontwikkelen
Serious games zijn, net als elke opleiding, een goede manier om kennis te borgen. Dat kan door handmatig een game te maken, waarbij je samen met een vakinhoudelijk expert de game ontwikkelt. Of door gebruik te maken van de kennis uit AI-modellen, waarbij je een game genereert die automatisch de kennis uit het model bevat.
Ai-modellen trainen door te gamen
We gebruiken serious games en gamification ook om AI-modellen te trainen. Met behulp van het model genereren we bijvoorbeeld challenges. De expert speelt deze challenges en controleert en verbetert zo de game. Hiermee verzamelen we data, waarmee we het model weer verder trainen. En de challenges kun je vervolgens direct inzetten voor leren & ontwikkelen.
SNELLER CONTENT ONTWIKKELEN MET AI
Bij het maken van (serious) games gaat de meeste tijd zitten in het ontwikkelen van content: teksten, afbeeldingen, video, audio etc. Wij maken gebruik van de kracht van AI, waardoor we de ontwikkeltijd aanzienlijk verkorten.
Generative AI gebruiken
We maken allereerst gebruik van generative AI zoals ChatGPT, Dall-E en Midjourney. De kwaliteit van de output is echter afhankelijk van de kwaliteit van de input, de prompts. Ze zeggen niet voor niets dat prompten de nieuwe skill is.
Wij hebben onze game-omgeving zo ingericht dat je met korte en eenvoudige prompts toe kan. Hiervoor creëren we eerst een gamewereld waarin je de basis legt voor de game(s) die je wilt maken. Deze informatie hoeft dan niet meer in de prompts te zitten, waardoor je met korte prompts toe kan.
AI-modellen gebruiken en trainen
We kunnen daarnaast kennis en kunde uit AI-modellen gebruiken om games te genereren. Door het genereren, verbeteren en spelen van de games trainen we ook nog eens het model verder tot expert. Zo slaan we twee vliegen in één klap.
Onze game-omgeving ‘praat’ met deze modellen, het model zelf staat gewoon op een eigen server. Je bent dus volledig baas over je eigen data.
onze werkwijze
1. Ontwerp de game
Iedere game begint met een doordacht ontwerp. We starten daarom altijd met een inspirerende brainstorm- en designsessie waarin we de basis leggen voor de game.
Op onze inspirerende locatie middenin het bos leer je hoe je een game maakt en ga je aan de slag met elementen als de storyline, karakters, emoties, beeld en geluid. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een geweldig ontwerp en ben je klaar om de game te bouwen.
2. Bouw de game
Na een korte training gaan we de game verder uitwerken en bouwen. In een handomdraai bouw je de schermen en voeg je leuke mini-games en andere game-elementen toe. Dit kunnen wij in zijn geheel voor je doen, maar door onze toegankelijke omgeving kunnen we het ook samen doen. Iedereen kan het leren!
Uiteraard gebruiken we hierbij de kracht van AI als copilot, zodat het ontwikkelen sneller en makkelijker gaat.
3. Speel en monitor de game
En dan is het zover: de game gaat live! Via het dashboard kun je real-time het gebruik van de game monitoren. Zo kun je onder andere zien hoe vaak de game is gespeeld, hoelang spelers over een bepaalde onderdeel hebben gedaan en hoelang ze over de totale game hebben gedaan.
Tijdens het bouwen en spelen van games verzamelen we (anoniem) data. Deze data gebruiken we om de games en de onderliggende AI-modellen te verbeteren.
volg onze workshop
Wil je meer weten over serious games en de mogelijkheden hiervoor voor jouw organisatie? Volg dan onze workshop ‘Maak impact met serious games’ en in een dagdeel heb je alles geleerd wat je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen over de inzet van serious games.
workshop
breng mensen in beweging met serious games
Zit je in een veranderingstraject en wil je mensen echt in beweging brengen? Wil je meer weten over serious games en de kansen hiervan voor jouw organisatie? Ben je benieuwd waarom serious games voor meer impact zorgen? Dan ben je bij ons aan het goede adres.
In onze inspirerende workshop nemen we je mee in de wereld van de serious games. Op een interactieve manier ervaar je de kracht van serious games, ontdek je wat je allemaal met serious games kan en voor welke doelgroepen serious games geschikt zijn. We gaan in op het verschil tussen traditionele opleidingen, serious games en gamification en wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Je krijgt handige tips & tricks om zelf met serious games aan de slag te gaan.
Na afloop van de workshop ben je in staat een weloverwogen beslissing te maken over de inzet van serious games en weet je wat er voor nodig is om ook in jouw organisatie opleidingen leuker en effectiever te maken!
Praktische informatie workshop ‘Breng mensen in beweging met serious games’
- Duur: 2 uur
- Locatie: op ons atelier in Epse of incompany
- Kosten: € 1.500 (excl. btw)
- Aantal deelnemers: max.10
We starten met een telefonische of online intake, zodat we de inhoud van de workshop zo goed mogelijk kunnen laten aansluiten op jullie organisatie en de voorkennis van de deelnemers. Binnen 1 maand na afloop van de workshop volgt een vervolgsessie waarin we terugkijken op de workshop en kijken welke vervolgacties nodig of gewenst zijn. De locatie van deze vervolgsessie is in overleg.
Vraag nu een offerte aan
Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor deze workshop.